Peru

Under juli månad år 2018 åkte jag och Daniel till Peru för att bestiga några toppar. Denna gång helt oplanerad. Inte likt oss. Visste att vi skulle till Huaraz men resonerade att det är bättre att beställa och betala för en tjänst på plats då vi inte fått svar på email tidigare. Lite vågat, men ibland måste man våga slänga sig utför stupet.
Väl framme i Huaraz hittade vi ett bolag vi tyckte verkade okej. 9/7-18 kl. 06:45 stod vi på toppen av Pisco på 5752 m.ö.h.
Efter Pisco hängde vi några dagar i Huaraz och letade upp ett annat bolag att klättra några fler toppar med. Vi var inte jättenöjda med machoguiden vi hade till Pisco. Då han tyckte att det var okej att springa på hög höjd. Vi har tidigare lärt oss att röra oss stadigt och lugnt framåt och det har ju funkat på alla andra berg hittills.
Hittade ett annat bolag till sist med en human guide som vi tyckte mycket bra om.
14/7-18 kl. 7:30 stod vi på toppen av Ishinca (5530 m.ö.h.). Dagen efter, alltså den 15/7-18 stod vi på toppen av Urus (5423 m.ö.h). Urus var det lägsta berget vi klättrade i Peru men ändå det brantaste och tekniskt svåraste skulle jag hävda.
Hängde kvar i Peru och hade lite av en ”normal” semester fram till den 19/7-18 då vi flög hem igen.